Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Westland Verstandig: 'Maak nu eens werk van vervallen fruitmuur'

Westland Verstandig wil dat de gemeente Westland werk maakt van het opknappen van de fruitmuur aan de Poeldijkseweg in Kwintsheul. Het bouwwerk staat al jaren op omvallen, maar door verschil van mening met de Rijksmonumentendienst is de restauratie ervan vorig jaar op een laag pitje gezet.

De fractie onder leiding van Peter Duijsens vindt de huidige staat van de druivenmuur een aanfluiting voor het aanzien van het Westland en krijgt er veel commentaar op van betrokken bewoners. Daarom stelt de partij schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Westland Verstandig wil weten wat er de afgelopen maanden is gebeurd in de zaak rond de muur en hoort graag hoe het college denkt over het opknappen dan wel afbreken en herbouwen van de muur. Die laatste optie is reëler geworden nadat een woordvoerder van de Rijksmonumentendienst liet weten dat het geen rechtszaak zal aanspannen, mocht de gemeente overgaan tot het afbreken van de bestaande muur.

Verder wil de fractie alle mogelijk kosten op een rijtje krijgen en wil ze weten of er nog bijdragen vanuit de provincie of vanuit het rijk te verkrijgen zijn voor het opknappen of herbouwen van de muur. De partij gaat mogelijk tijdens de volgende raadsvergadering nog een motie indienen over de druivenmuur.

Categorieen:
Westland Politiek