Archief

Peter Stok: 'Natuurbegraven blijft onbespreekbaar'

Het is 'buitengewoon schandalig' dat een natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder volgens burgemeester en wethouders in Rotterdam nu toch weer bespreekbaar is. Dat zegt Peter Stok, voorzitter van de gebiedscommissie van Hoek van Holland donderdag in de Dwars Door de Regioshow op WOS Radio.

Een meerderheid van de bevolking in Hoek van Holland en ook de gebiedscommissie lieten eerder dit jaar nog weten dat natuurbegraven wat hen betreft onbespreekbaar is. "Hier wordt nu aan voorbijgegaan."

Stok is nog het meest boos over het feit dat de gebiedscommissie niet is ingelicht over het besluit. "We hebben het via Facebook moeten vernemen. Het overviel ons! Het was wel netjes geweest als de gebiedscommissie van tevoren was geïnformeerd door de wethouder. We worden aan de kant gezet. Waar hebben we als gebiedscommissie nog een stem in te brengen?"

Verantwoordelijk wethouder Wijbenga wil wel gaan proberen te zorgen dat de natuurbegraafplaats iets meer uit het zicht licht. Maar ook daar krijgt hij de handen van Stok niet voor op elkaar. "Absoluut onbespreekbaar. Het moge duidelijk zijn dat Hoek van Holland tegen natuurbegraven is. Het plan om het naar achter te leggen is al eerder besproken, dat hebben we toen ook naast ons neergelegd."