Archief
Google Streetview 1

Google Streetview 1

'Geen konijnen in vernielde holen'

Er waren geen konijnen aanwezig in de holen bij Slag Beukel in 's-Gravenzande die begin maart zijn vernield. Het vernielen van de holen was onderdeel van het egaliseren van het parkeerterrein. Vooraf is inspectie gedaan om te kijken of er konijnen aanwezig waren, dit was niet het geval.

Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders van Westland in antwoord op vragen van GroenLinks. Fractievoorzitter Ulbe Spaans maakte zich zorgen, omdat er mogelijk niet alleen volwassen konijnen zijn getroffen, maar ook jonge konijnen in hun nest.

"Het gaat hierbij om de Wet natuurbescherming waarvoor geen ontheffing is aangevraagd", meldt wethouder Leen Snijders. "Er is sprake van bestendig beheer en betreft de voortzetting van het (regulier) onderhoud gericht op het behoud van de bestaande situatie. De werkzaamheden worden al langer op deze manier uitgevoerd en hebben geen nadelig effect op de aanwezige beschermde soorten. Er is een inspectie gedaan naar de holen om te kijken of er konijnen in het nest zaten. Dit was niet het geval, waardoor er geen ontheffing nodig was."