Zaalhandbal: reserves Quintus en Westlandia winnen

De reserves van Quintus en Westlandia hebben hun competitiewedstrijd met ruim verschil gewonnen. Het derde herenteam van Quintus kwam niet tot winst.

De reserves van Virto/Quintus hebben voor de zesde keer een overwinning behaald. In de Eekhouthal won de Heulse ploeg gemakkelijk van streekgenoot Hercules. De promovendus kwam wel tot 27 treffers, maar de thuisploeg schoot tien keer meer raak. In de eerste helft ging de wedstrijd nog gelijk op. Hercules wist in het spoor te blijven van Quintus. De Heulse ploeg ging wel met een 16-15 voorsprong de rust in. Na de pauze wist Quintus het verschil groter te maken en won met 37-27.

De reserves van WPK/Westlandia wonnen voor de tweede keer op rij. In sporthal De Pijl had de thuisploeg weinig moeite met Goodflooring HMC/HVM. De eerste helft werd afgesloten met een 11-7 voorsprong voor de Naaldwijkse ploeg. Na de pauze kreeg Westlandia voldoende mogelijkheden om de score groter te maken dan de uiteindelijke uitslag. De thuisploeg won met 23-13.

Voor de tweede keer op rij moest het derde herenteam van Quintus een nederlaag incasseren. De omgedraaide wedstrijd tegen Rapiditas uit Weert eindigde in de Eekhouthal in een 30-26 overwinning voor de bezoekers.

Nederlands damesteam

Anouk Zwinkels heeft haar debuut gemaakt in het Nederlands A-team. De Heulse speelster van Virto/Quintus maakte haar opwachting in de eerste wedstrijd tegen Duitsland, die gisteren werd gespeeld.