Archief
Google Maps

Google Maps

Bewonerscommissie wil sportzaal aan Sportlaan koste wat het kost tegenhouden

De bewonerscommissie Woonpark Boonervliet gaat tot het gaatje om ervoor te zorgen dat er geen sportzaal aan de Sportlaan komt. Dat heeft voorzitter Tom van der Sar laten weten. Volgens de bewonerscommissie is de voorkeurslocatie van het college van B en W niet geschikt omdat de parkeerdruk te hoog is.

Als voorbeeld voor de druk geeft Van der Sar het Robin van Persie Toernooi van afgelopen weekend bij voetbalvereniging VDL dat eveneens aan de Sportlaan ligt. Van der Sar: "U had even langs moeten komen. Er is zelfs met de politie over gebeld."

Van der Sar zegt zelfs door te willen gaan tot de Raad van State en waarschuwt de gemeente voor planschade. Hij noemt het college vooringenomen en wil dat bewijzen door middel van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). Maar daarbij loopt hij aan tegen de woorden van wethouder Pleijsier, die zegt dat niet alle overleggen gedocumenteerd zijn door de gemeente.

Twee andere locaties voor de sportzaal waaraan gedacht is, nabij het Reviusplein en in nieuwbouwwijk Wilgenrijk, zijn volgens Pleijsier niet geschikt. Wilgenrijk blijkt te ver weg van het Reviuslyceum en het is onzeker of dit wel mogelijk is. Bij het Reviusplein zou er te weinig parkeerruimte zijn.

Categorieen:
Politiek