Archief

In het OchtendMagazine: Wat vinden leerlingen met niet-westerse achtergrond van Zwarte Piet? En wil winnaar Maestro Maassluis vaker gaan dirigeren?

Goedemorgen! Het weekend is voorbij, een nieuwe werkweek is aangebroken. In het OchtendMagazine op WOS Radio gingen we onder andere in op de Zwarte Pietendiscussie en blikten we terug op het geslaagde evenement Maestro Maassluis.

Wat vinden kinderen in Maassluis van de Zwarte Pieten discussie?

In de aanloop naar Sinterklaas wordt er volop gediscussieerd over de kleur van 'Zwarte' Piet. Verslaggeefster Diana de Bruijn ging naar de Kardinaal Alfrinkschool in Maassluis. Ze sprak daar met drie groep 8 leerlingen; een leerling met een Marokkaanse achtergrond, een leerling met een Surinaamse achtergrond en een leerling met een Nederlandse achtergrond. De kinderen hebben er een heldere mening over.

Dominee Gerrit van Dijk wint dirigeerwedstrijd

Dominee Gerrit van Dijk heeft de dirigeerwedstrijd Maestro Maassluis in Theater Koningshof zaterdagavond overtuigend gewonnen. Oud-burgemeester van Maassluis, Koos Karssen, werd tweede en journalist Bas Booister eindigde als derde in de competitie waarbij ze leiding moesten geven aan de Maassluise Harmonie. De vierde kandidaat, Lisette Petronilia, kon wegens gezondheidsredenen niet aan de finale meedoen. We belden de winnaar en vroegen hem of hij vaker wil gaan dirigeren.

Sportterugblik: spannende streekderby

Ondanks het herfstachtige weer was er weer van alles te beleven op de sportvelden in de regio. Sportverslaggever Stefan van Eijk praat ons bij over onder andere de spannende streekderby tussen de voetbalteams van FC 's-Gravenzande en Westlandia. Ook werd er gehandbald.

Kringloopwinkel doneert 30.000 euro

Kringloopwinkel Re-Sell in 's-Gravenzande heeft zaterdag elf organisaties blij gemaakt met een groot geldbedrag. De opbrengst van verkochte spullen uit de winkel ging naar de goede doelen. Volgens Re-Sell was het een feestelijke middag met ontroerende verhalen van de organisaties. In totaal werd er 30.000 euro gedoneerd. Het was al de twee keer dit jaar dat er chques werden uitgereikt. We belden met Kitty van Kester van Re-Sell.

Regionieuws

Ook op deze maandagmorgen praat nieuwslezer Dennis van Schie ons weer bij over het nieuws uit de regio. Morgenochtend om 7 uur starten we de dag weer met een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.