Archief

Oppositiepartijen Midden-Delfland vragen spoeddebat aan

De oppositiepartijen in de gemeenteraad van Midden-Delfland hebben een spoeddebat aangevraagd. Dat laten de fracties VVD, PvdA en Mijn Partij weten. Directe aanleiding is een gespreksverslag waaruit blijkt dat er is gesproken met een projectontwikkelaar over de inhoud van een vertrouwelijke raadsinformatiebijeenkomst.

"Binnen Den Hoorn is veel te doen over de centrumontwikkeling", aldus PvdA'er Elly de Jong. "Om op de hoogte te zijn van de juiste feiten hebben we bij het college alle informatie van de afgelopen jaren aangevraagd. In de openbare stukken troffen we een gespreksverslag tussen de wethouder, ambtenaren en een projectontwikkelaar waarin geciteerd werd uit een vertrouwelijke raadsinformatieavond."

Dat er geciteerd werd uit een vertrouwelijke bijeenkomst is opvallend, omdat het college het besluit tot geheimhouding zelf heeft opgelegd. "De melding van de projectontwikkelaar dat eerder al tekeningen en plannen zijn gelekt, had moeten leiden tot beƫindigen van het gesprek", zegt VVD fractievoorzitter Gert Jan van Dooremaal.



Ellen Snethlage van Mijn Partij merkt daarbij op het onbegrijpelijk te vinden dat de wethouder ondanks de opmerking van de ambtenaar geen onderzoek is gestart naar het lekken. "In deze zaak moet de onderste steen boven komen" ,aldus Snethlage.