Archief

Lagere straffen in hoger beroep Rankplein-mishandeling

Een 23-jarige Maasdijker en een 22-jarige Naaldwijker zijn in hoger beroep voor mishandeling op het Lierse Rankplein tot lagere straffen veroordeeld dan de rechtbank hen vorig jaar oplegde.

De Maasdijker kreeg een celstraf van 12 weken, waarvan 10 weken voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar en met aftrek van voorarrest, alsmede een werkstraf van 200 uur. De Naaldwijker kreeg een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden met een proeftijd van 2 jaar.

Bij de mishandeling werd een 46-jarige man in elkaar geslagen. Hij was met zijn dochter bij de Lierse Gondelvaart aanwezig en vroeg een groepje jongeren of zij hun muziek zachter konden zetten. Zij gingen hem te lijf, wat een gebroken schouder en letsel aan hoofd en borst opleverde. De rechtbank veroordeelde het tweetal tot 10 maanden cel waarvan 4 maanden voorwaardelijk.

Ze gingen, net als het Openbaar Ministerie, in hoger beroep. Het OM achtte bewezen, dat de mannen zich schuldig hadden gemaakt aan 'poging tot doodslag in vereniging' en openlijk geweld tegen twee personen. De eis in hoger beroep was dan ook 20 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk.

Het gerechtshof sprak de twee echter vrij van doodslag. De Maasdijker wordt wel veroordeeld voor zware mishandeling en het openlijk plegen van geweld. Hij werd dan ook zwaarder gestraft dan de Naaldwijker, die alleen voor openlijke geweldpleging werd veroordeeld.

Categorieen:
Maasdijk Algemeen