Archief

Bewoonster Leeweg in het nauw na vernieuwing wegennet

Een woning aan de Leeweg in De Lier is door de vernieuwing van het wegennetwerk rondom Westerlee in het nauw gedreven. Het verkeer raast vlak langs het huis. Tijdens warme dagen het raam open zetten is daarom geen optie en 's nachts kunnen de bewoners bijna niet slapen.

Toen de huidige bewoonster drie jaar op die plek kwam wonen stond er een schutting aan de kant van de weg en was het lang niet zo druk als nu. Op dit moment staan er wel enkele containers tegen het huis aan om het geluid tegen te houden, maar die mogen daar van de gemeente niet blijven staan.

De situatie is best ingewikkeld. Het huis is van Wim Vermeer. Hij verhuurt de woning al geruime tijd aan particulieren. Al jaren is Vermeer in gesprek met gemeente en provincie over onder meer een geluidsscherm. Volgens de provincie zijn er tal van hun voorstellen door de eigenaar afgewezen. De gemeente wil een geluidsscherm aanbrengen voor de hele rij woningen aan dit gedeelte van de Leeweg en is daarover nog in overleg met de bewoners.

Categorieen:
De Lier Algemeen