Archief

Minister wil huisartsen en Franciscus weer om de tafel

Minister Schippers van Volksgezondheid vindt in navolging van de Tweede Kamer, dat de huisartsen en het Franciscus Gasthuis en Vlietland een oplossing moeten vinden voor hun conflict over de geboortezorg in de regio. Donderdagavond is een motie van PvdA en CDA met die strekking aangenomen.

De huisartsen in de regio zegden onlangs het vertrouwen in het ziekenhuisbestuur op. De artsen vallen vooral over de keuzes die het ziekenhuis in de afgelopen tijd heeft gemaakt. Het gaat dan onder meer om het verplaatsen van de geboortezorg en de klinische kindergeneeskunde van Schiedam naar Rotterdam, waardoor bijvoorbeeld inwoners van Maassluis voor een bevalling een stuk verder moeten rijden. De artsen voelen zich niet serieus genomen.

Schippers zei tijdens het debat, dat het een goed teken is, dat de verloskundigen en de kraamzorg weer met het ziekenhuis om de tafel zitten "en dat zij hebben afgesproken zich gezamenlijk te zullen richten op het verder vormgeven van de integrale geboortezorg. Ik hoop dat een dergelijke uitkomst er ook kan komen voor de huisartsen en het ziekenhuis."

Categorieen:
Maassluis Algemeen