Archief

Witkamp: 'Heel wat raadsleden kunnen naar huis'

Raadslid John Witkamp (LPF) heeft geen hoge pet op van een aanzienlijk deel van de Westlandse gemeenteraad. Volgens hem zijn er in veel gemeentes voldoende raadsleden beschikbaar zijn, maar helaas niet geschikt. "In onze raad bijvoorbeeld zou 40 procent naar huis kunnen vanwege incompetentie of vanwege inactiviteit". Dat zegt hij in een interview met de website Raadslid.nu van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

Witkamp - die sinds 2004 raadslid is - zegt dat hij, afhankelijk van de agenda's, zo'n vijf tot tien uur per week aan het raadswerk kwijt is. Op de vraag of hij bij de volgende verkiezingen weer op de lijst wil staan, zegt hij: "Ja, zo lang ik op elementen een substantiële bijdrage kan leveren ten behoeve van de inwoners van mijn gemeente in het openbaar bestuur en dit ook gewaardeerd wordt, ga ik nog even door."

Vraag van Raadslid.Nu: De gemeenteraad is het hoogste politieke orgaan. Beleeft u dat ook zo en wat betekent dat voor u? Witkamp: "Ja, dat is zo. Ik handel daar in ieder geval naar, maar loop vaak tegen het feit aan dat ambtenaren daar niet van op de hoogte zijn."

Categorieen:
Westland Politiek