Archief
Facebookpagina Bakkerij vd Berg

Facebookpagina Bakkerij vd Berg

Stormloop op Maasdijkse Heinekentaartjes

Mede door de aanzwellende landelijke publiciteit, zijn de Heineken-taartjes van de Maasdijkse Bakkerij van den Berg helemaal uitverkocht. "Wij hebben er in totaal naar schatting zo'n duizend gemaakt, maar we hadden er nog wel vijfhonderd extra kunnen maken", zegt Rémon van den Berg.

"Er stonden vanochtend rond 8.00 uur al mensen uit Dordrecht, Purmerend en Hoorn in de winkel om zo'n taartje te kopen. Ze waren echt niet aan te slepen", vertelt Van den Berg, volgens wie er zelfs iemand uit Enschede naar het Westland is gereden voor zo'n biertaartje van amper 8 euro. "Dat je daarvoor in totaal zo'n vier uur in de auto gaat zitten...", verbaast hij zich uren later nog steeds.

Niet meer op kleur te krijgen

De Maasdijkers zijn zaterdag tot rond het middaguur met de productie van deze op vaderdag gerichte caketaartjes bezig geweest. Op een gegeven moment kregen de bakkers niet eens meer de gelegenheid om de 'doppen' van marsepein op de gewenste donkergroene kleur te brengen. "De mensen stonden bij wijze van spreken de taarten onder onze handen vandaan te trekken", aldus Van den Berg.

Er was geen gelegenheid om langer met de productie door te gaan, want vandaag wachtte ook nog eens de bruiloft van de jongste telg van de bakkersfamilie en de oudere broers hadden allerlei taken op dat feest voor hun rekening genomen.

Categorieen:
Maasdijk Westland Economie