Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Ook Arcade in verzet tegen bouwplan Watertoren

Het plan om appartementen tegen de watertoren in Naaldwijk aan te bouwen, stuit ook op verzet bij woningcorporatie Arcade. Het project is volgens Arcade in strijd met het in 2013 vastgestelde bestemmingsplan, waarin de bewuste locatie als "maatschappelijke bestemming" is bestempeld. Al eerder werd het bouwplan fel verworpen door Erfgoedvereniging Heemschut.

Arcade is eigenaar van de omliggende 76 huurwoningen aan de Van Lijnschootenlaan en maakt daarom bezwaar tegen de medio mei aangevraagde omgevingsvergunning. De corporatie wijst er op, dat bij een dergelijke afwijking van het bestemmingsplan belangen van betrokkenen moeten worden geïnventariseerd en afgewogen. Arcade zegt niet op de hoogte te zijn van enige inventarisatie.

"Het bouwplan wordt negen verdiepingen hoog, waarbij het volume van de huidige watertoren wordt verdubbeld. Hierdoor wordt het uitzicht van onze huurders ontnomen en komen de woningen geheel in de schaduw te liggen. Dit is voor ons onacceptabel!, "stelt René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade. "

Lemson vervolgt: "Daarnaast zijn wij van mening dat het plan vanuit stedenbouwkundig opzicht niet past. De buurt wordt gekarakteriseerd door laagbouw en daar past dit plan met negen verdiepingen niet in." Arcade heeft haar bezwaar al bij het college van B en W kenbaar gemaakt.

Erfgoedvereniging

Eind vorige week heeft het Westlandse college naar aanleiding van de vergunningaanvraag ook een nieuwe brief ontvangen van Erfgoedvereniging Heemschut. Daarin verwijst de vereniging naar haar schrijven van anderhalf jaar geleden, waarin toen al fel protest werd aangetekend. "De uitstraling van de watertoren gaat door de voorgestelde aanbouw volledig verloren. Dat is temeer te betreuren, omdat de watertoren medebepalend is voor de identiteit van Naaldwijk."