Archief

'Kruisbroekkruising' wordt T-splitsing

De gemeente Westland wil de kruising van de Kruisbroekweg/Middel Broekweg met de Kruisweg en de Alicantestraat in Naaldwijk veranderen in een T-splitsing. Dit betekent dat automobilisten die hier de wijk Kruisbroek in of uit willen rijden, voortaan moeten kiezen voor de nieuwe rotonde bij de Laan van de Glazen Stad of de wijkontsluiting bij de Perzikenstraat.

De aanleiding voor de gemeente om vrij snel tot deze reconstructie te willen overgaan, is de slechte staat waarin de verkeersregelinstallatie op genoemde kruising verkeert. Deze zou op korte termijn vervangen moeten worden. In een brief aan omwonenden wordt de beoogde combinatie van plannen als volgt gemotiveerd: "Hierdoor heeft u maar één keer last van de werkzaamheden."

Het vervallen van genoemde kruising heeft volgens de gemeente ook voordelen. "Er zal minder verkeer langs uw woning gaan rijden. Tevens zal de verkeersveiligheid voor het doorgaande fietsverkeer verbeteren door deze maatregel", wordt in de brief gesteld.

De onlangs aangeschreven bewoners kunnen nu nog een week schriftelijk reageren met hun wensen. Verder is er woensdag een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis in Naaldwijk.