Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Zoekactie bij de Hoek voorlopig zonder resultaat

Een grote zoekactie bij een uitwatering naar de Waterweg in Hoek van Holland heeft woensdagavond in eerste instantie geen resultaat opgeleverd. Deze actie, met onder meer duikers en speurhonden, werd op touw gezet na de vondst van een onbeheerde racefiets.

Een patrouillerende wijkagent, nota bene op zoek naar een fietsendief, werd rond 20.30 uur in de Prins Hendrikstraat aangesproken door een voorbijganger. Deze kwam melden dat hij bij een water onderaan de Delflandsedijk een racefiets had zien liggen.

Binnen een mum van tijd waren de hulpdiensten ter plaatse en gingen duikers het water in. Dat water heeft een onderdoorgang bij het complex van StenaLine en mondt uit in de Nieuwe Waterweg. Later werden ook speurhonden ingezet om te zoeken in de struiken in de omgeving.

Bijna een uur intensief zoeken leverde op het oog niets op, waarna de hulpdiensten vertrokken. Vanzelfsprekend is de racefiets door de politie meegenomen naar het bureau. Tijdens de zoekactie verklaarde een passant, dat hij de racefiets 's middags al had zien liggen, maar dat gezien eerdere ervaringen niet vreemd genoeg vond om alarm te slaan.

Categorieen:
Hoek van Holland 112