Archief

'Tijdelijke halte Kwaklaan geen optie'

Een tijdelijke bushalte aan de Kwaklaan in Wateringen ter vervanging van de halte bij De Ark is geen optie. Dat heeft de gemeente Westland donderdag laten weten. De locatie Kwaklaan was gesuggereerd door raadsleden van D66 en ChristenUnie-SGP.

Door de werkzaamheden in woonwijk Het Tolland is bushalte De Ark richting Rijswijk tijdelijk vervallen. De afgelopen dagen is door de gemeente gezocht naar een alternatief om de overlast voor de reizigers van deze halte te minimaliseren.

Bij vergelijking van diverse alternatieven bleken de tijdelijke haltes bij Het Plein (Wateringen) en de halte Oosteinde (Den Haag) de beste en juiste opties. "In de Kwaklaan zijn op dit moment veel bouwactiviteiten waardoor er niet voldoende ruimte is voor de bus", aldus de gemeente.



Overig verkeer


Vanaf 29 maart moet ook het overig verkeer rekening houden met omleidingen. Dan start namelijk de derde fase voor de rioolwerkzaamheden in Het Tolland. Door deze werkzaamheden is van 29 maart tot 22 juli de doorgaande weg afgesloten. Het doorgaande autoverkeer vanuit Westland richting Den Haag ondervindt hier hinder van. Automobilisten worden omgeleid via Hollewatering, Groenepad en Poeldijkseweg. Autoverkeer vanuit Den Haag kan de gebruikelijke route via 'Herenstraat' nemen.

Bestemmingsverkeer en fietsers worden ter plaatsen omgeleid via gele bebording.