Archief

Fusie bibliotheek Maassluis/Midden-Delfland met Vlaardingen op komst

Bibliotheek Maassluis/Midden-Delfland heeft vergaande gesprekken over een fusie met Bibliotheek Vlaardingen. Dat heeft de directeur van de Bibliotheek Maassluis/Midden-Delfland, Wouter van Heiningen, desgevraagd laten weten.

Volgens Van Heiningen is het nu vooral wachten op toestemming van de gemeente Vlaardingen, aangezien de bibliotheek daar nog een gemeentelijke organisatie is. In Maassluis en Midden-Delfland is de bibliotheek zelfstandig en krijgt de bieb subsidie van de gemeentes.

De Bibliotheek Vlaardingen moet ook verzelfstandigen en heeft een bezuinigingsopdracht meegekregen. Als de fusie doorgaat, zal die pas plaatsvinden na de bezuinigingen daar. Van Heiningen stelt, dat er bij een fusie voor zowel de dienstverlening als het personeel en de collectie niets verandert.

Volgens hem is het belangrijk om de bibliotheken toekomstbestendig te maken: "Daarvoor zijn we nu te klein. We hebben enorme ambities, maar die kunnen alleen behaald worden als je de organisatie groter laat worden."

De Bibliotheek Maassluis/Midden-Delfland heeft al eerder gesprekken gevoerd met Vlaardingen, maar die liepen op niets uit, omdat de bieb daar zou fuseren met de bibliotheek van Rotterdam. Dat is uiteindelijk niet doorgegaan.

Van Heiningen heeft verder ook gesproken met de boekenuitleenorganisatie van Westland, maar de Raad van Toezicht zag een fusie niet zitten. Het Maassluis CDA heeft over de voorgenomen fusie schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W.