Archief

Duijsens van aanvaller tot doelwit

Waar fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig dinsdagavond het functioneren van het college van B en W had bekritiseerd, was de uitkomst, dat hij na middernacht zelf een motie van afkeuring aan zijn broek kreeg.

Aanvankelijk was er door Duijsens kritiek uitgeoefend op de wethouders Ouwendijk, Weverling en El Mokaddem alsmede burgemeester Van der Tak. Aan het einde van diens weerwoord, onthulde Van der Tak een mailwisseling die er afgelopen maandagochtend is geweest tussen Duijsens en hem.

Van der Tak zou "volgens drie los van elkaar sprekende bronnen" in een "achteropkamertje van een horecagelegenheid" lunchbijeenkomsten hebben gehad met de heren Den Haan en Koornneef, bekende zakenpartners van de gemeente. Verder had Duijsens vernomen, dat Koornneef op vakantie zou zijn geweest met een fractievoorzitter en wees hij op de familieband van diezelfde fractievoorzitter met Den Haan.

Duijsens wilde van de burgemeester vóór het middaguur een reactie. "Reageert u niet of ontkennend, dan zijn vervolgstappen helaas nodig", schreef Duijsens, die in het dagelijks leven advocaat is. Van der Tak reageerde kort na 10.00 uur met een ontkenning en sprak van "aansluitende onjuiste suggestieve opvattingen".

Verbazing alom in de raadszaal en woede bij de bedoelde fractievoorzitter, Remmert Keizer (GemeenteBelang Westland). Hij kwam na een schorsing met een motie van afkeuring over het gedrag en "de insinuaties" van Duijsens. Die motie werd door de voltallige raad minus de fractie Westland Verstandig aangenomen.

Categorieen:
Westland Algemeen