Zaalhandbal heren: Westlandia blijft op titelkoers

Koornneef/Quintus heeft eindelijk een overwinning behaald op de reserves van OCI/Lions. Na een gelijkspel en een nederlaag waren de punten van harte welkom. In de Van der Voorthal won de Heulse ploeg met 29-28. Evenals in de allereerste ontmoeting in dit seizoen leek Lions in de slotseconden een gelijkspel weg te slepen uit de hel van de Heul, maar doelman Lars Hemmes keerde een onderhands schot en stelde hiermee de verdiende overwinning veilig.

De wedstrijd ging vanaf het allereerste begin gelijk op. Beide ploegen gingen kwa score zij aan zij richting de rust. Na 20 minuten spelen was de stand 10-10, waarna Quintus een klein gaatje sloeg van twee treffers. Lions kwam terug tot 14-14, maar in de laatste drie minuten voor rust bepaalde de thuisploeg de ruststand op 16-14. Na de pauze kwam Lions wederom langszij: 18-18. In de laatste twaalf minuten wist Quintus steeds de verkregen voorsprong met verve te verdedigen. Zes minuten voor tijd leidde de thuisploeg met 27-25. Bij een 29-28 tussenstand nam Lions een time-out. In de laatste 14 seconden moest het gaan gebeuren voor de Limburgers. Hemmes had goed zicht en verijdelde de doelpoging en stelde de overwinning veilig.

Volgende week kan Quintus het eredivisieschap veilig stellen, dan moet gewonnen worden van streekgenoot Hellas.

Handbal Venlo is na vier jaar afwezigheid weer terug in de eredivisie. In de thuiswedstrijd tegen DIOS wist Handbal Venlo de kroon op het werk te zetten. WHC kan nog langszij komen, maar heeft een slechter doelsaldo van min 28. DIOS verkocht de huid duur in sporthal Craneveld. De ploeg uit Midden-Delfland gaf de overwinning niet cadeau aan de thuisploeg. Na een kwartier spelen leidde DIOS met 6-5. Pas in de laatste minuten van de eerste helft kon Handbal Venlo langszij komen. De ruststand was 9-9. Na de pauze wist de thuisploeg na ruim een kwartier spelen een gat te slaan van twee doelpunten. Dit verschil wist Handbal Venlo over de eindstreep te zetten. DIOS verloor de wedstrijd met 21-18. DIOS eindigt na een wisselvallig seizoen als nummer acht.

De reserves van Koornneef/Quintus grepen de laatste wedstrijd van het seizoen aan om enkele A-junioren mee te laten spelen, zodat deze spelers konden proeven aan het grote werk voor komend seizoen. In sporthal Mheenpark in Apeldoorn kon de Heulse ploeg geen voet aan de grond krijgen. Tegenstander AHV Achilles, spelend zonder hars, won de wedstrijd met 22-12. De ruststand was 11-5. Bij Quintus scoorden Roy van Kester, Marco de Bakker en Dean van Haeren allen twee keer en werden daarmee topscorer. Quintus eindigt een moeizaam seizoen, waarin op de voorlaatste wedstrijddag het lijfsbehoud werd behaald, als nummer 12.

WPK/Westlandia blijft op kampioenskoers. De Naaldwijkse ploeg wist de koppositie te behouden in de wedstrijd tegen Orion . In sporthal De Pijl leidde Westlandia na een sterke eerste helft met 20-12. In de tweede helft wist de thuisploeg deze marge bijna over de eindstreep te brengen. Westlandia won met 35-29. De Naaldwijkers staan in pole-position voor het kampioenschap. Nog drie wedstrijden te gaan en dan kan de vlag in top. De volgende wedstrijd is tegen nummer voorlaatst HWC.