Archief

Zaalhandbal dames: eindelijk weer winst Westlandia

Eredivisie

Virto/Quintus heeft ook de tweede wedstrijd in de kampioenspoule verloren. Na de midweekse nederlaag tegen regerend landskampioen Sercodak/Dalfsen beet de Heulse ploeg in het stof tegen Succes Schoonmaak/VOC. De Amsterdamse ploeg elimineerde voorlopig een opponent voor de tweede plaats. Quintus verloor met 28-21 en is nu terug te vinden op de voorlaatste plaats in de kampioenspoule.

Eerste divisie

WPK/Westlandia heeft voor een verassing gezorgd door in de voorlaatste thuiswedstrijd Bentelo te verslaan. In een spannend duel werd de nummer negen van de ranglijst met 27-26 verslagen. Door dit resultaat is Westlandia vandaag nog niet gedegradeerd naar de tweede divisie. Zondagmiddag kan dat een feit zijn als Veneco/VELO een punt pakt tegen de reserves van SEW.

Voor Westlandia was het de derde overwinning van het seizoen. Op wedstrijddag 14 werd voor het laatst gewonnen. VELO werd met 26-23 verslagen. Daarna volgden acht nederlagen waarvan zeven op rij en een gelijkspel.

In sporthal De Pijl leidde de thuisploeg halverwege de wedstrijd met 16-14. Westlandia bleef gedurende het duel geloven in een positief eind van de wedstrijd en won na een spannend slot met 27-26.

Categorieen:
Algemeen