Archief

Parkeerterrein Sand-Ambachtstraat wordt opgeknapt

Er is daadwerkelijk een plan om het parkeerterrein aan de Sand-Ambachtstraat (achter het winkelgebied) in 's-Gravenzande op te knappen. Dat laat het college van B en W van Westland weten, in antwoord op vragen van Gemeentebelang Westland (GBW).

Het parkeerterrein is deels eigendom van de gemeente en deels eigendom van ondernemers aan de Langestraat. Over de wijze waarop het parkeerterrein wordt opgeknapt, vindt overleg plaats met de betrokken ondernemers. Bij de herinrichting van het parkeerterrein staat de verkeersveiligheid centraal, stelt het college.

Voor het opknappen van dit parkeerterrein kan een reservepot worden aangesproken waarin nog 440.000 euro zit, zo laat het college desgevraagd weten.



Ook wilde GBW weten, hoe het staat met de toekomst van het gemeentekantoor van 's-Gravenzande in verband met de bouw van het tweedelige gemeentehuis in Naaldwijk. Daar zijn de ambtenaren nu mee bezig en het college verwacht nog voor 1 juli een besluit te nemen over de te volgen procedure om dit gemeentekantoor in de markt te zetten. Daarbij worden ook criteria geformuleerd. "Mensen die ideeën hebben ingediend tijdens het Kansenfestival worden geïnformeerd over de procedure en kunnen uiteraard meedoen", zegt het college.