Archief

'Overname N468 mag Midden-Delfland niks kosten'

Mocht Midden-Delfland de provinciale weg N468 overnemen, dan mag dat de gemeente geen geld kosten. Dat vindt althans het overgrote deel van de gemeenteraad. De partijen worden daarin gesteund door het college van B en W. Dit bleek tijdens een commissievergadering.

Deze weg langs de Gaag wordt wellicht van de provincie overgenomen na de oplevering van de verlengde A4. Die nieuwe verbinding moet ervoor zorgen dat de N468 verkeersluw wordt. In dat geval wordt de weg alleen lokaal gebruikt en is die niet meer van belang als provinciale weg.

De verschillende fracties zien daar vooralsnog geen heil in. Volgens Mijn Partij is er enkele jaren geleden nog nieuw asfalt gelegd, maar zijn er nu al scheuren te zien. Dit heeft te maken met het feit dat de weg op een veendijk ligt. Die is niet stabiel.

Wethouder Van Oord zei, dat hij ook een aantal voorwaarden wil stellen aan de eventuele overname. Hij noemde daarbij de stabiliteit van de veendijk, maar ook dat er voorlopig geen onderhoud gepleegd hoeft te worden aan de weg. Bovendien is de wethouder er nog niet van overtuigd, dat de aanleg van de verlengde A4 de N468 daadwerkelijk verkeersluw gaat maken, zeker niet met de komst van de Blankenburgtunnel, die naar verwachting voor extra verkeer in de regio gaat zorgen.

De N468 is de weg tussen de A4 bij Delft en het dorp Maasland. De weg wordt nu gebruikt als sluiproute tussen de A4 en de A20, omdat deze het meest logische alternatief is voor de nu in aanleg zijnde verlengde A4 Delft-Schiedam.