Archief

Kastanjehof heeft geld nodig voor meubilair

In totaal 20.000 euro is nodig voor meubilair in de nieuwe Kastanjehof in Kwintsheul. Het bestuur van het dorpshuis heeft bedrijven en particulieren aangeschreven om dat geld te sponsoren.

Van het geld moeten 160 stoelen en 40 tafels gekocht worden. Eén bedrijf heeft al toegezegd geld te geven, laat penningmeester Rob Schraven weten. Het huidige meubilair is niet comfortabel genoeg en wordt in februari geveild. "Tijdens die veiling mag geboden worden op alles wat dan nog in het pand aanwezig is. Zelfs op de plafondplaten."

Schraven hoopt het meubilair binnenkort al te kunnen bestellen, want op 2 februari start de verhuizing naar het nieuwe pand. Op 12 februari is de eerste bijeenkomst in het dorpshuis. "En onze leverancier in Amsterdam heeft natuurlijk niet alles op voorraad staan, daar gaat ook nog wat tijd overheen", aldus Schraven.

De stichting heeft behalve nieuw meubilair, ook een nieuwe geluidsinstallatie nodig. Daarvoor heeft het enkele fondsen aangeschreven. Die hebben al toezeggingen gedaan.

De nieuwbouw van de Kastanjehof maakt deel uit van het nieuwe centrumplan in Kwintsheul. Na de verhuizing halverwege februari, moet later die maand begonnen worden met de sloop van de oude Kastanjehof, waarna de bouw van een nieuwe supermarkt kan starten.

Categorieen:
Algemeen