Archief

Westlandse Sportprijzen uitgereikt

Tijdens een gala-avond in het Heulse Quintus-complex zijn donderdagavond zeven Westlandse sportprijzen 2014 uitgereikt. De winnaars zijn:

Sportman: atleet Tim Hoogenboom

Werd Nederlands kampioen hoogspringen bij de junioren A (indoor). Voor 2015 richt Tim zich op het beslechten van de 2.00 meter-grens en op deelname aan Europese wedstrijden. De jury hoopt dat de verkiezing tot Westlands sportman van het jaar een extra stimulans zal zijn om deze doelen te bereiken.

Sportvrouw: schaatsster Lara van Ruijven (shorttrack)

Begin dit jaar is zij met de nationale shorttrackdamesploeg Europees kampioen in de aflossingswedstrijd geworden. Vervolgens nam zij deel aan de Olympische Winterspelen in Sotsji. De jury is er bijzonder trots op dat Westlandse Lara ons land heeft vertegenwoordigd op het grootse sportevenement ter wereld.

Sporttalent: turnster Sophie van Beek

Dit jaar werd Sophie met haar team Nederlands kampioen en ook individueel Nederlands kampioene in de 1e divisie,met als gevolg promotie naar de eredivisie.

Sportteam: VELO Badminton team 1

VELO werd dit jaar voor de tiende keer landskampioen.

Sportcoach: schaatscoach Jac Orie

Sinds 2000 als coach actief. Heeft talrijke schaatsers naar de wereldtop geloodst. Orie is dit jaar geridderd in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdrage aan de schaatssport.

Sport Carrière Award: badmintonner Rikkert Suijkerland

Is al ruim 25 jaar lid van de Wateringse vereniging VELO en heeft voor deze club met zijn teamgenoten tal van titels veroverd.

Sportvrijwilliger: Peter van der Hout (LTC 's-Gravenzande).