Archief

Buurt is overlast bij oude Dalton Mavo beu

De voortdurende leegstand van de oude Dalton Mavo in Naaldwijk is bewoners van de Hendrik van Naaldwijkstraat en omliggende straten inmiddels niet alleen meer een doorn in het oog. Zij maken melding van aanhoudende overlast van jongeren, brandjes die in het leegstaande gebouw gesticht worden en het lopen in het gebouw en over het dak.

De bewoners hebben contact gezocht met de VVD-fractie in de Westlandse gemeenteraad en deze gaat hierover komende dinsdag vragen stellen in de raadsvergadering. De VVD meldt, dat de bewoners contact hebben gehad met de politie en dat er inmiddels geregeld politie door de straat rijdt.

De school staat sinds de zomer van 2008 leeg en is later dichtgespijkerd. Het complex is eigendom van de Lentiz onderwijsgroep. Een makelaar heeft opdracht het gebouw te verkopen.



De VVD wil weten, welk beleid het college van B en W heeft met betrekking tot leegstand van panden en de duur daarvan. Verder vraagt de fractie, wat het college van plan is te gaan doen aan de ontstane onveilige situatie.