Archief

Oppositie stemt tegen Van Oord

Oppositiepartijen Mijn Partij, VVD en PvdA hebben dinsdagavond tegen de aanstelling Govert van Oord (OGP) tot wethouder gestemd.

Op de website van gebiedsorganisatie Groen Goud stond hij ten tijde van de vergadering nog aangeduid als projectmanager. Omdat Groen Goud subsidie krijgt van de gemeente, wekt dat de schijn van belangenverstrengeling, aldus de oppositie. Met negen stemmen vóór en acht tegen, kon Van Oord toch aan zijn taak beginnen.

De uitslag markeert de stemming in de gemeenteraad. Alleen met aanstelling van Annemiek de Goede (CDA) werd unaniem ingestemd. Haar partijgenoot Hans Horlings kreeg tien stemmen vóór, vier tegen en drie blanco stemmen. Voor Piet Houtenbos (OGP) waren er negen vóór, drie tegen en vijf blanco.

In de vergadering legde de oppositie het vuur aan de schenen van coalitiepartijen CDA en OGP. Onder meer werd ongenoegen geuit over de financiële risico's die de gemeente neemt. Fractievoorzitters Kees van der Vaart en Ivan Trouwborst moesten zich verdedigen en benadrukten beiden wél in het coalitieakkoord te geloven.

Categorieen:
Algemeen