Archief

Centrum Den Hoorn: doorgaan op ingeslagen weg

Het nieuwe Midden-Delflandse college borduurt wat betreft de toekomst van het centrum van Den Hoorn voort op eerder genomen besluiten. Dit staat in het coalitieakkoord van CDA en OGP. Dat is opvallend, omdat de OGP na de verkiezingen nog een ander centrumplan als eis voor coalitiedeelname noemde.

In de vorige raadsperiode is ervoor gekozen om de ontwikkelcombinatie Waaijer/Jumbo een tweede supermarkt te laten bouwen. In de komende periode wordt de centrumontwikkeling verder uitgewerkt. Dat betekent dat er wordt gekeken naar verkeer en de versterking van de Dijkshoornseweg als winkelstraat.

Andere dossiers die OGP zwaar deed wegen, waren de Harnaskade en de Maaslandse Dam. In beide gevallen toonde de partij zich ontevreden met het gevoerde beleid. In het coalitieakkoord wordt de Harnaskade nu als schoolvoorbeeld van burgerparticipatie genoemd.

Ook het bouwen op de Maaslandse Dam gaat door. Deze week koos het oude college een ontwikkelaar voor een cluster huizen in de polder. De bouw start in 2015. Ook het nieuwe college wil dat de kosten van de sloop van kassen geheel gedekt wordt door huizenbouw op de Maaslandse Dam. Wel wordt er onderzocht of er ook andere financiering mogelijk is, zodat er minder huizen worden gebouwd.

Het nieuwe college zegt te hechten aan goede communicatie met de burger. Daarop was de afgelopen periode vanuit de raad veel kritiek. Daarom krijgt ieder dorp in Midden-Delfland zijn 'eigen' wethouder. Die zullen regelmatig een spreekuur houden. De uitkomsten van gesprekken met burgers worden met de gemeenteraad gedeeld.