Zaalhandbal: Quintus wint in Portugal

De dames van Virto/Quintus hebben zaterdagavond de eerste wedstrijd in de achtste finale van de Challenge Cup gewonnen. De Westlandse ploeg won in Portugal in een sensationeel duel met 19-24 van Colegio de Gaia. Zondag volgt, eveneens in de omgeving van Oporto, de return.

Bij rust stond Quintus op een 12-13 voorsprong. Tijdens het duel ging in de eerste helft het brandalarm in de sporthal af. De wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd, maar de zaal werd niet ontruimd. Ook was er een grote vechtpartij op de tribune, hierbij waren alleen Portugese supporters onderling betrokken.

Roos Lockhorst was met 8 treffers het meest productief. Eén van de doelpunten werd in de extra tijd gescoord via een vrije worp. De sporthal zat met 500 toeschouwers helemaal vol.