Archief

Van Veldhooven en Valkenburg winnen bij Lyra

De 10 kilometer van de nieuwjaarsloop bij voetbalvereniging Lyra is zaterdagmiddag gewonnen door Maurice van Veldhooven. De Lierenaar zegevierde na 36.23. Hij had daarmee 42 seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger, Monsternaar Rut Zoutman.

In de wedstrijd over 5 kilometer wilde Tristan Valkenburg zijn persoonlijk record verbeteren en dat lukte de 15-jarige Schipluidenaar. Zijn winnende tijd van 16.50 betekende een verbetering met 16 seconden. Als tweede finishte Maarten Bakker uit 's-Gravenzande, in 18.34.

Bij de vrouwen was het wielrenster Rozemarijn Ammerlaan uit De Lier, die haar 14e verjaardag extra glans gaf met de overwinning in 20.28. Vorig jaar was zij winnares van de wedstrijd over 3 kilometer.

De kortste afstand van dit jaar was circa 2.600 meter. Vier B1-junioren van Lyra kwamen gezamenlijk als eersten op de eindstreep af: Robin Vijverberg, Laurens van Marrewijk, Mark Hanemaaijer en Timo Vreugdenhil. Zij boekten een tijd van net iets meer dan tien minuten.

Met 226 deelnemers was de organisatie best tevreden, want vorig jaar waren er in totaal ongeveer 190 van start gegaan op de Veilingweg.