Zaalhandbal dames: verlies Quintus

Eredivisie

Virto/Quintus heeft de uitwedstrijd tegen Handbal Venlo teleurstellend verloren, maar blijft wel derde op de ranglijst. Aan de andere kant is Handbal Venlo thuis een moeilijk te bespelen ploeg. Vorig seizoen gingen enkele topploegen onderuit in sporthal Craneveld. De thuisploeg nam snel het initiatief en leidde na 12 minuten met 7-4.

De marge van drie doelpunten bleef lang op de het scorebord staan. Zeven minuten voor de pauze leidde Handbal Venlo met 11-8. In de resterende tijd kon de thuisploeg niet meer tot score komen. Quintus kwam terug tot een 11-10 achterstand bij rust. Na de pauze kwam de Heulse ploeg snel langszij en gingen beide ploegen gelijk op. Na 45 minuten spelen was de tussenstand 15-15. De laatste tien minuten gingen de ploegen met een 20-20 stand in. In de laatste tien minuten nam Quintus een voorsprong van drie doelpunten: 23-20. Daarna ging alles mis wat mis kon gaan. De wisselvallige arbiters stuurden enkele Heulse speelsters met twee minuten naar de strafbank.

Handbal Venlo wist te profiteren van deze buitenkans en kon in de slotfase de overwinning binnen halen. Volgende week speelt Quintus de laatste wedstrijd voor de winterstop. In de Van der Voorthal komt mede-koploper DOS op bezoek. De Heulse ploeg heeft, gezien de eerdere wedstrijd, wat recht te zetten.

WPK/Westlandia heeft de nederlaag tegen de reserves van Quintus weggespeeld tegen Internos. In sporthal De Pijl was de Naaldwijkse ploeg met 26-24 te sterk voor de bezoekers uit Etten-Leur. De ruststand was 12-12. Langzaam wist Westlandia in de tweede helft een gaatje te slaan. Na 40 minuten spelen was de marge twee doelpunten: 17-15. Tien minuten later was de tussenstand 21-18 in het voordeel van de thuisploeg.

In de slotfase probeerde Internos nog iets te forceren, maar kon niet dichterbij te komen. Keepster Marsha Vollebregt wist anderhalve minuut voor tijd een strafworp te stoppen en dat luidde de definitieve zege in. De opbouwers Stefan van Dalen (7 keer) en Jenny van der Hoeven (6 keer) waren het meest trefzekere bij Westlandia. De Naaldwijkse ploeg blijft meedoen in de subtop.

Tweede divisie B

De opluchting was groot bij Verburch. De Poeldijkse ploeg kon na twee nederlagen op rij weer een overwinning vieren. In sporthal Rijkerswoerd in Arnhem versloeg Verburch AAC 1899, dat vorige week haar eerste nederlaag leed, met 28-17. Na de eerste helft leidde Verburch met 15-10. Na deze zege blijft Verburch in het spoor van koploper VELO.