Archief

Raad vreest voor locatie nieuw lightrailstation

De gemeenteraad van Maassluis vreest, dat het nog te realiseren lightrail-station te dicht bij de Waterwegtorens aan de Merellaan komt. Hierdoor zou er overlast kunnen ontstaan, te weinig parkeerplekken overblijven voor bewoners en de torens lastig bereikbaar zijn voor onderhoud en mogelijk zelfs bij calamiteiten.

De raad heeft dan ook woensdagavond tijdens de behandeling van de begroting unaniem een motie van de PvdA aangenomen. Met deze motie wordt het college van B en W opgeroepen om er bij Stadsregio Rotterdam (verantwoordelijk voor de realisatie van de lightrailverbinding) op aan te dringen de locatie nog eens te onderzoeken. De vraag is of het station wel voldoende afstand heeft tot de torens en of het misschien zelfs enkele tientallen meters in westelijke richting verplaatst moet worden.

De Hoekse Lijn, nu nog een treinverbinding, wordt in 2016 omgebouwd. Naast een derde station in Maassluis wordt het traject in Hoek van Holland met 900 meter verlengd, zodat het station Hoek van Holland Strand ook daadwerkelijk aan het strand ligt. De bestaande stations zullen gemoderniseerd worden. Na de ombouw verwacht de Stadsregio een reizigersgroei van 40 procent.