Veldkorfbal: eerste nederlaag ONDO

Eerste klasse F

Valto leed op eigen veld een nederlaag tegen Pernix. Bij een 4-8 achterstand liep Thom Voskamp een ernstige blessure op. Zijn ploeggenoten waren aangedaan en Pernix profiteerde hiervan en won met 20-8. Pernix gaat samen met KOAG aan de leiding met vijf punten. Valto staat gedeeld derde met vier punten.

CKC Maassluis heeft de eerste overwinning en de eerste punten van het seizoen binnen. Op het Wipperspark in Maassluis won de thuisploeg van Fortis met 13-8. CKC Maassluis heeft net als Kinderdijk twee punten. Beide ploegen staan gedeeld zevende.

Tweede klasse I

De streekderby tussen ODO en ONDO is geƫindigd in een terechte zege voor de Maaslandse ploeg, Op sportpark De Commandeur opende ODO sterk en leidde het na 20 minuten met 7-0, waarna ONDO voor het eerst wist te scoren. De 's-Gravenzanders kwamen langzaam in de wedstrijd en hielden de schade beperkt tot 10-5 na de eerste helft. In het tweede bedrijf kon ODO haar voorsprong consolideren en won met 18-14. Voor ONDO betekende dit de eerste puntverlies en nederlaag van het seizoen. ODO won voor de tweede keer dit seizoen en heeft net als ONDO vier punten.

Dijkvogels heeft de tweede zege van het seizoen behaald. Aan het Nollaantje in Maasdijk was de thuisploeg met 16-12 te sterk voor ex-koploper GKV. De ruststand was 8-7 in het voordeel van de thuisploeg. Na de pauze bracht Dijkvogels de marge snel op drie doelpunten en dat gat bleek voor GKV niet meer overbrugbaar. Dijkvogels heeft net als haar streekgenoten vier punten.