Archief

CDA Westland: 'WOC kan gewoon meedoen'

De Westlandse raadsfractie van het CDA is zeer verbaasd over het standpunt van Westland Verstandig-Leo2.0, dat de Westlandse Ondernemers Combinatie (WOC) niet zou mogen meedoen met de Europese aanbesteding voor het nieuwe Westlandse gemeentehuis.

Het CDA wijst er op, dat de in de WOC verenigde bouw-gerelateerde ondernemers vanaf begin 2012 actief betrokken zijn bij het praten en denken over de huisvesting van de gemeentelijke organisatie. "Het bidbook van de WOC is daarom ook een verhaal op maat, geen standaarddocument", aldus het CDA.

De fractie noemt het gunnen van de opdracht aan deze ondernemers een kans om de Westlandse innovatieve kracht - onder meer op het gebied van duurzaamheid - te etaleren. Daarnaast is het een mogelijkheid om substantieel meer werkgelegenheid in Westland te genereren. "Dat dit hard nodig is, wordt wel bewezen door het faillissement van Weba", stelt het CDA. "Daarom vinden wij het onzinnig om deze Westlandse ondernemers van deelname van de Europese aanbesteding uit te sluiten."

Tot slot betoogt de fractie, dat het juist te prijzen is dat burgemeester Van der Tak heeft onderzocht of het werk aan Westlandse ondernemers kan worden uitbesteed, teneinde de kosten van een Europese aanbesteding te besparen en de eigen ondernemers te helpen.

Categorieen:
Westland Algemeen