Archief

Bij partijen in Maassluis geen vertrouwen in DCMR

Meerdere politieke partijen in Maassluis hebben geen vertrouwen meer in het dagelijks bestuur van de Milieudienst DCMR. Onder meer ChristenUnie, D66 en MaassluisBelang hebben dinsdagavond tijdens een debat over Odfjell duidelijk aangegeven, dat er eerst schoon schip gemaakt moet worden. Volgens deze partijen kan pas daarna een duidelijk cultuuromslag binnen die organisatie gemaakt worden, met als resultaat een betere toezichthouder. De VSP-fractie vraagt zich hardop af, of het bestuur nog wel capabel is.

Wethouder Eitjes gaf in het debat als reactie: "De vraag of ze capabel zijn? Het wrange is, dat de Veiligheidsregio Rijnmond en de DCMR over het algemeen bekend staan als capabel." Eitjes is van mening, dat met het wegsturen van het bestuur van DCMR geen problemen worden opgelost. Wel heeft Eitjes bij de DCMR benadrukt, dat hij moeite heeft om het bestuur van Odfjell nog te vertrouwen.



De VVD deelt de mening van de wethouder, voor wat betreft het bestuur van de DCMR. De PvdA-fractie vroeg aan Eitjes om er bij de DCMR op aan te dringen om nog voor het einde van dit jaar te komen met een actie- en reactielijst op de verbeterpunten die de Onderzoeksraad voor Veiligheid in zijn rapport heeft opgesteld. De wethouder heeft dit vervolgens toegezegd.



Eitjes liet ook weten, dat er samen met Rozenburg een klankbordgroep zal worden opgericht. Hierin moeten de belangen van inwoners worden vertegenwoordigd, als het op de chemische industrie aankomt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen