Handbal: verlies Quintus tegen koploper

DIOS eindigt seizoen met gelijkspel

Quintus zal net als vorig seizoen als zesde en laatste eindigen in de kampioenspoule. De Heulse ploeg heeft met nog twee wedstrijden te gaan drie punten achterstand op Hurry Up en E&O, maar deze twee ploegen zullen op de laatste speeldag gaan uitmaken welke Drentse ploeg als vierde gaat eindigen.

In de voorlaatste thuiswedstrijd speelde Quintus tegen kampioenskandidaat OCI/Lions en verloor met 18-22. Door dit resultaat plaatste de Limburgse topclub zich voor de finale om het Nedrelands kampioenschap. Tegenstander is regerend landskampioen Kras/Volendam. In Kwintsheul hield Quintus de opponent in de eerste helft lang bij getuige de 8-8 tussenstand, maar daarna namen de bezoekers afstand van de thuisploeg. De ruststand was 14-11 voor OCI/Lions. In het tweede bedrijf leken de bezoekers de wedstrijd snel te gaan beslissen, maar Quintus knokte zich van een 13-18 achterstand terug tot 17-18. Verder liet Lions het niet komen en nam het in de slotfase ruimer afstand en won terecht met 22-18.

Sjoerd Verlaan viel na 10 minuten spelen geblesseerd uit met een schouderblessure. Rens Reijgersberg speelde een sterke wedstrijd zowel aanvallen als verdedigend. Reijgersberg en Geert Henskens ware n het meest succesvol.

DIOS heeft de laatste wedstrijd in de nacompetitie gelijkgespeeld. In sporthal De Molenwiek in Houten werd het tegen Alphadeur/Houten 31-31. Na de erste helft stond DIOS twee treffers: 15-17. Door dit resultaat is DIOS als derde geƫindigd in de nacompetitie met vier punten uit zes wedstrijden. Vorig seizoen eindigde DIOS als promovendus als laatste in de nacompetitie. Robin Huisman kwm tot tien treffers en Frank Koole scorde negen keer. Zij waren het meest trefzeker.