Archief

Olympus '70 heerst in Maasland

De jaarlijkse Groene Oaseloop in Maasland, voor de gelegenheid eenmalig omgedoopt tot Kroningsloop, werd dit jaar gedomineerd door atleten van Olympus '70. Zowel op de 6 als op de 10 km en zowel bij de mannen als de vrouwen ging de winst naar een lid van de Westlandse atletiekvereniging.

De korte afstand werd bij de mannen gewonnen door Arthur van Dijk. De Monsternaar werkte de 6 km af in een tijd van 19.37. Op ruim één minuut volgde Schipluidenaar Tristan Valkenburg. De 15-jarige Valkenburg traint regelmatig mee bij de groep van Van Dijk en beslist binnen afzienbare tijd of hij doorgaat met voetballen of zich geheel gaat richten op hardlopen.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Ilona Lievaart (Honselersdijk). Zij rende naar een tijd van 23.04. Ook hier werd de tweede plaats ingenomen door een jong talent, de 14-jarige Maassluise Kristel van den Berg (Fortuna Vlaardingen).

Mike Barsaiyan was de eerst aankomende op de 10 km. De 's-Gravenzander liet aan de meet 33.30 noteren. Bij de vrouwen werd Carla Ophorst (Honselersdijk) overtuigend winnares, in de tijd van 39.28.

Er kwamen zo'n 210 lopers in actie op de diverse afstanden van deze Maaslandse Kroningsloop.