Archief

Wel frauderende migranten in Maassluis

De raadsfractie van Maassluis Belang maakt zich zorgen om fraude met zorg- en huurtoeslag door migranten. Bij de fractie zijn twee gevallen bekend waarin Maassluizers de dupe zijn geworden. Zij krijgen nu brieven van de Belastingdienst, waarin wordt gevraagd onterecht ontvangen toeslagen terug te betalen.

Raadslid Jan van der Hoek: "Na de landelijke berichtgeving van de afgelopen dagen over het onderwerp dacht ik: zie je wel, het probleem is groter, het gaat niet alleen om die twee gevallen in Maassluis." Daarom heeft hij nu vragen gesteld aan het college van B en W, over hoe de problemen opgelost kunnen worden.

In beide bij Maassluis Belang bekende zaken gaat het om Polen die bij de belastingdienst voor het ontvangen van de toeslagen een adres in een nieuwbouwwijk hebben opgegeven. De huidige bewoners, schrijnend genoeg twee bejaarden, zitten met de gebakken peren.

KRO Brandpunt zwengelde de discussie over de fraude aan. In een uitzending werd oplichting met zorg- en huurtoeslag door Bulgaren en Roemenen aangekaart.

Categorieen:
Maassluis Algemeen