Handbal: DIOS verrast tegen Hellas

Quintus heeft een klinkende overwinning behaald in de herstart van de competitie. De Heulse ploeg won in de Van der Voorthal met 42-28 van promovendus Vlug en Lenig. Door deze zege staat Quintus gedeeld eerste met Sercodak/Dalfsen en Succes Schoonmaak/VOC, echter deze twee ploegen kwamen niet in actie. Dalfsen speelt Europees en zou de topper spelen tegen VOC.

De Heulse ploeg begon volgens trainer Alex Curescu niet scherp aan de wedstrijd, maar pikte het na tien minuten toch goed op. De ruststand was 17-11 in het voordeel van Quintus. Na rust wist de thuisploeg het verschil snel naar tien punten verschil te brengen. Daarna nam Quintus gas terug en werd de wedstrijd rommelig. In de slotfase wist Quintus toch weer uit te lopen.

Bij Quintus maakte A-junior Esther de Vos haar debuut. Lisanne Zwinkels viel uit met een schouderblessure. Cynthia Grift viel op met haar goede spel door niet alleen het maken van doelpunten maar ook het vrij zetten van speelsters.

Westlandia heeft de derde nederlaag van het seizoen geleden. In sporthal Westfrieslandhal/De Bloesem in Wognum bleken de reserves van Westfriesland/SEW net te sterk voor de Naaldwijkse promovendus. De thuisploeg won met 26-24. De score was exact het dubbele van de ruststand van 13-12. SEW behield haar ongeslagen thuisstatus en heeft alle drie duels gewonnen. Westlandia verloor de tweede uitwedstrijd van het seizoen.

De Naaldwijkse dames waren niet gretig genoeg om de reserves van SEW af te troeven. Keepster Kim van Vliet keepte een goede wedstrijd, maar kon met haar verdediging de nederlaag niet voorkomen. Westlandia en SEW staan in de middenmoot met zes punten uit zes wedstrijden. Stefanie van Dalen-Vollebregt werd topscorer met acht treffers.

De reserves van Quintus behaalden een nette 21-18 overwinning op Kwiek. In de Van der Voorthal kon de degradant uit de eredivisie van het vorige seizoen geen vuist maken. Bij rust had Quintus al een 8-6 voorsprong. Nicole van Meteren was topscorer met zes treffers. Quintus blijft gedeeld koploper met DOS en Bentelo.

Verburch is het nieuwe seizoen geopend met een overwinning. De Poeldijkse dames wonnen in sporthal Oosterpoort in Zoetermeer met 31-28 van Gemini. Verburch behaalde voor het tweede seizoen op rij een overwinning op Gemini in een uitwedstrijd.

De rentree van VELO in de tweede divisie eindigde in een diepe teleurstelling. De Wateringse ploeg leek een punt te halen in de wedstrijd tegen MHV'81, echter de bezoekers schoten 3 seconden voor tijd de winnende treffer achter de Wateringse doelvrouwe. De ruststand was 13-12 voor de ploeg uit Mill. VELO nam in de tweede helft nog een aantal keren een voorsprong, echter het moest genoegen nemen met een 25-26 nederlaag. Patricia Zwinkels was het meest trefzeker met zeven doelpunten.

Quintus behaalde in Rotterdam de derde zege van het seizoen. In het Topsportcentrum in Rotterdam opende de Heulse ploeg in een te laag tempo waardoor HARO Rotterdam brutaal de leiding nam. Na een kwartier spelen was hadden de Rotterdammers drie punten voorsprong. Na een time out van Eelco Overkleeft begon Quintus met een hoger tempo te spelen en dat resulteerde in onder meer drie mooie treffers van Lex Dofferhoff. Dit resulteerde in een 16-15 voorsprong bij rust. Na de pauze wist Quintus de voorsprong te consolideren en liep het uit naar een gedegen 31-28 zege.

Bij Quintus maakte Sven Hemmes zijn rentree. De doelman speelde de gehele wedstrijd en wist twee strafworpen te keren. Geert Hinskens werd topscorer aan Heulse zijde.

DIOS heeft een mooie overwinning behaald in de streekderby tegen Hellas. In de Hellashal legden beide ploegen een boeiend schouwspel op de mat, waar DIOS in de slotfase de zege greep.

De ploeg uit Den Hoorn keek na de eerste helft nog tegen een 14-12 achterstand aan, maar in de slotfase van de tweede helft kantelde de wedstrijd in het voordeel van DIOS. Tien minuten voor tijd stond Hellas nog met één doelpunt voor. DIOS wist uiteindelijk de zege in de slotfase naar zich toe trekken en won met miniem verschil: 25-24. Robin Huisman werd topscorer met acht doelpunten.

DIOS lijkt in uitwedstrijden een stuk sterker. Van de vier overwinningen tot nu toe behaalde DIOS drie zeges op vreemde bodem. De ploeg uit Midden-Delfland handhaaft zich in de subtop van de eerste divisie.

De reserves van Quintus kwamen er in de uitwedstrijd tegen de reserves van OCI/Lions niet aan te pas. In sporthal De Haamen in Beek bleek de koploper met 34-24 te sterk voor de Heulse formatie. Het verschil bij rust was zes treffers: 15-9. Mark van Vliet werd topscorer aan de kant van Quintus. De Heulse ploeg staat in de middenmoot.

Westlandia opende het seizoen in sporthal De Pijl tegen het vierde team van Hercules. De ruststand was 12-10 in het voordeel van de Naaldwijkers. De eindstand 28-17 in het voordeel van Westlandia.