Archief

Van der Meer was te vermoeid tijdens Spelen

Ruiter Patrick van der Meer uit Naaldwijk en autocoureur Ricardo van der Ende spraken maandagavond bij Topsportcafé Westland met talentvolle sporters over het bereiken van de top in de sportwereld. Zij benadrukten daar tevens het belang van sponsoren die sporters een extra steun in de rug kunnen geven.

Van der Meer blikte tijdens de avond terug op zijn avontuur in Londen tijdens de Olympische Spelen afgelopen zomer. Daar gaf hij ook uitleg over zijn prestaties met zijn paard Uzzo en het feit dat hij geen medaille wist binnen te slepen. "Ik heb in de maanden daarvoor teveel op topniveau moeten presteren om mezelf in de kijker te spelen voor dit evenement," liet hij weten. "Daardoor sloeg tijdens de Olympische Spelen de vermoeidheid toe en viel de focus weg."

Volgens Van der Meer had ook zijn paard daar last van. "Of het nou puur en alleen aan mij lag of aan Uzzo, dat ligt in het midden. Maar als combinatie waren we gewoon niet in vorm."

Medaille op Spelen is nog mijn droom

Patrick van der Meer blikte ook alvast vooruit. Hij wil zich de komende jaren gaan richten op het behalen van een ticket voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. "En natuurlijk wil ik dan wel voor een medaille gaan. Dat is een droom die nog moet uitkomen," aldus Van der Meer.