Archief

SP schiet wortel in Westland

De politieke partij SP is bezig wortel te schieten in het Westland. Toch achten de voorvechters de kans niet zo groot, dat al in 2014 aan de gemeenteraadsverkiezingen kan worden deelgenomen.

Voorlopig vieren de leden van de werkgroep SP Westland, dat zij zich vanaf nu mogen afficheren als 'SP-afdeling in oprichting'. De afdeling brengt in herinnering dat zij tijdens het jongste Varend Corso soep heeft uitgedeeld. "Er was een tijd dat SP-ers tomaten gooiden, maar dat is lang verleden tijd. Tomaten zijn producten waar wij Westlanders trots op zijn!", betogen de initiatiefnemers.

De werkgroep SP Westland is nu anderhalf jaar actief en heeft in die tijd het ledenaantal weten te verruimen met 25% tot meer dan 100 leden. Steeds vaker krijgt de werkgroep de vraag of de SP ook van plan is om in 2014 mee te doen aan de raadsverkiezingen.

Dat ligt niet eenvoudig. "Wij zullen een aardig lange lijst moeten kunnen samenstellen van mensen die we volledig vertrouwen en van wie we weten, dat ze volksvertegenwoordiging als een roeping zien en niet als een carrièrestap of machtspel. Het is landelijk gelukt om een ruime lijst op te stellen van kandidaten die voldoen aan dit profiel, maar of ons dat in het Westland gaat lukken is ook voor ons nog de vraag", aldus de 'SP-afdeling in oprichting'.

Categorieen:
Westland Algemeen