Archief

'Rotterdam laat de Hoek echt niet los'

Volgens de PvdA in Hoek van Holland zal Rotterdam nimmer afstand doen van haar deelgemeente aan de monding van de Waterweg. "Simpelweg omdat men nu de eerste stad aan zee is en op deze manier centjes vangt voor elk schip dat de haven in komt varen. Die geldstroom zal men zeker niet naar het Westland willen laten gaan", aldus de socialistische fractie.

Dit stelt de PvdA in een verklaring aan de vooravond van het debat in de deelraad over de bestuurlijke toekomst van Hoek van Holland. Die toekomst is ongewis geworden door de wens van de landelijke overheid om de bestuurslaag 'deelgemeenten' af te schaffen.

In haar verklaring zet de PvdA zich af tegen de in haar ogen voorbarige uitlatingen die over een eventueel samengaan met de gemeente Westland zijn gedaan door onder meer Westlands burgemeester Van der Tak, deelraadsvoorzitter Hestia Reukema en de CDA-afdelingen van Westland en Hoek van Holland.

"Kortom, een ieder sprak zich rondborstig uit, zonder zich maar een enkele keer af te vragen wat de Hoekse bevolking er zelf van vindt. Ja, er werden sessies met burgers (gemiddeld 40 aanwezigen) gehouden. Maar, van echte goede voorlichting naar de gehele Hoekse bevolking was en is tot op heden geen enkele sprake", aldus de PvdA. Het debat wordt vanavond in het deelgemeentehuis gehouden.