Archief

Den Hoorn krijgt visies centrum voorgeschoteld

Raadsleden, winkeliers en inwoners van Den Hoorn hebben dinsdag tijdens een raadsinformatieavond kennis gemaakt met drie projectontwikkelaar die mogelijk het centrum van deze Midden-Delflandse kern gaan inrichten. De projectontwikkelaars presenteerden een globale visie.

De bureaus moesten rekening houden met een beperkt budget van zo'n 390.000 euro. Gemene deler was behoud van dorpse karakter, autoluwheid en inpassing in de Cittaslow-gedachte.

Een overgrote meerderheid van de aanwezigen bleek bij stemming het meeste vertrouwen te hebben in de stedenbouwkundigen van het Rotterdamse Franz_Ziegler. Wat de aanwezigen aansprak in dit bureau, is dat het onder meer voorstelde om met kleine aanpassingen, zoals het plaatsen van geveltuintjes en bestrate 'deurmatjes', een dorpse sfeer te creƫren. Ook werd het plan realistisch genoemd.

De andere twee ontwerpen waren van DN Urbland uit Den Haag en KuiperCompagnons uit Rotterdam. Voor dit laatste bureau bleek ook enige animo te bestaan, omdat het al meer concrete plannen had over de aankleding van de winkelstraten. Door anderen werd dit juist als een nadeel ervaren, omdat dit de inspraak van de burger kleiner zou maken.

Volgende week wordt er opnieuw over de projectontwikkelaars en hun visies gesproken. Op 14 mei gebeurt dit in een kring van winkeliers, op 15 mei met bewoners. Aan de hand daarvan brengt de projectgroep van de gemeente aan de gemeenteraad een advies uit over met welke ontwikkelaar in zee te gaan.