Archief

Bewoners 't Louwtje zijn aan zet

Bewoners van 't Louwtje in 's-Gravenzande zijn aan zet, als het gaat om de inrichting van hun laan als 30 kilometerzone. Het college van B en W van de gemeente Westland heeft met hen afgesproken, dat zij onderling bespreken waar eventuele drempels gemaakt kunnen worden.

Op dit moment geldt er op deze weg buiten de bebouwde kom geen snelheidsbeperking. De fractie van Gemeentebelang Westland kwam met vragen toen bleek dat het college voornemens was om er een 60 kilometerzone van te maken. In verband met de veiligheid zou volgens GBW een beperking tot 30 kilometer per uur meer op z'n plaats zijn.

Volgens het college is de procedure rondom 't Louwtje volgens de landelijke richtlijnen verlopen. Desalniettemin is het na contact met bewoners bereid tot het instellen van een 30 kilometerzone.

Overigens wijst de gemeente op verdeeldheid onder bewoners onderling. Enkele van hen gaven aan, dat zij al op voorhand tegen fysieke maatregelen zijn. Het college wil met hen en met de voorstanders in gesprek over het vaststellen van maatregelen.