Archief

Rol voor Monster in Bellicher-film

De Westlandse kern Monster speelt een rol in de nieuwe Bellicher-film Cel. Deze maand zijn de opnames gestart van de verfilming van het gelijknamige boek van Charles den Tex, die daarvoor in 2008 de Gouden Strop won. De bioscoopfilm is het vervolg op de succesvolle VPRO-televisieserie 'Bellicher; de macht van meneer Miller'.

In de film gaat de hoofdpersoon Michael Bellicher, gespeeld door Daan Schuurmans, op zoek naar degene die zijn identiteit heeft gestolen. Die zoektocht leidt hem onder meer naar Monster, waar hij in het kassengebied naar de fraudeur zoekt.

Bellicher raakt in de film betrokken bij een auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Hij wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland, waar hij te maken krijgt met twee spijkerharde rechercheurs en een bizarre aanklacht.

De regie is in handen van Peter de Baan. Of er ook delen van de film worden opgenomen in de Westlandse plaats, is echter nog niet duidelijk. Van de vijftig draaidagen zijn er tot nu toe tien ingepland.

In september is de film in de bioscopen te zien. Later wordt hij in de vorm van een serie uitgezonden, wederom bij de VPRO.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen