Archief

Wubben vierde Nederlander op Cauberg

Niels Wubben is zaterdag als vierde Nederlander geƫindigd bij de internationale Cyclo-cross op de Cauberg in Limburg. De Naaldwijkse wielrenner reed in totaal zeven rondes over de Cauberg, maar kreeg geen tijd achter zijn naam, omdat hij tijdens zijn rit werd ingehaald door de Belgische Sven Nys. Die was op dat moment de voorste renner en werd uiteindelijk ook de winnaar van de cross.

Wubben, die aan zijn eerste cross-seizoen bezig is, kreeg al in de eerste ronde een lek band. De Westlander liep daardoor vroeg een achterstand op. Hij won daarna nog wel tien plaatsen terug, maar kon er niet meer uithalen dan de 23ste plaats in zijn eliteklasse. "Snotter, snotter, hoest en proest. Dat was het verhaal van de cross op de Cauberg," twitterde Wubben na afloop. "Het was een verschrikkelijk zwaar, maar gaaf rondje."

De talentvolle wielrenner meldde zich later af voor de wedstrijd van de dag erna in het Belgische Oostmalle. "Hij was helemaal op na het avontuur op de Cauberg en dat kwam vooral door zijn verkoudheid die hij daar opliep," verklaarde vader Hein Wubben.

Volgens hem zal Wubben aanstaande woensdag wel in actie komen op de Indoorcross in het Belgische Hasselt. Dat zal dan tevens de laatste wedstrijd van het seizoen zijn.