Archief

Menner Chardon wint in Leipzig

IJsbrand Chardon (Den Hoorn) heeft de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in het Duitse Leipzig op zijn naam geschreven. Chardon bleef de Zweed Tomas Eriksson en de Duitser Christoph Sandmann ver voor.

Chardon was na de Wereldbekerwedstrijd in Mechelen eind december niet tevreden over zijn Lipizzanerspan en besloot de training van de indoor-paarden op te voeren. "We hebben tussen Mechelen en Leipzig vaker getraind dan normaal en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik kon het span heel goed sturen en de paarden waren zeer wendbaar. Ik had in Leipzig niets te verliezen en heb de wedstrijd gebruikt als testwedstrijd. Ik heb een aantal korte wendingen gereden en dat pakte heel goed uit", aldus Chardon.

Na de eerste omloop in Leipzig had Chardon drie seconden achterstand op Eriksson. Omdat hij niets te verliezen had, gaf IJsbrand in de tweede omloop alles wat hij had. Dit resulteerde in een magnifieke ronde, waar Eriksson die na hem startte, niet aan kon tippen.

Voor Chardon is het de derde keer dat hij de Wereldbekerwedstrijd in Leipzig wint. Eerder zegevierde hij in 2007 en 2009.

De beste zes menners van de stand na Leipzig krijgen een startbewijs voor de finale in Bordeaux, Frankrijk, op 3 en 4 februari. Zowel titelverdediger Boyd Exell als IJsbrand Chardon en Koos de Ronde (Zwartewaal) waren als zeker van een startplaats.

Categorieen:
Algemeen