Archief

Waterman kost anderhalve ton per jaar

Het openluchtzwembad De Waterman in Wateringen heeft de gemeente Westland de afgelopen jaren zo'n anderhalve ton per jaar gekost. Dit blijkt uit het antwoord van het college op de schriftelijke vragen die vanuit de gemeenteraad zijn gesteld in de voorbereiding op de begrotingsraad van 15 november.

In 2008 is door de gemeenteraad een reserve gevormd van 2,5 miljoen euro om de gemeentelijke zwembaden gedurende tien jaar open te kunnen houden, tenzij de middelen eerder op zouden zijn. In 2008 werd daar voor De Waterman 151.060 euro aan onttrokken, het jaar daarop 162.611 euro en in

2010 141.224 euro. Het bedrag over dit jaar kan nog niet worden gegeven. In genoemde jaren is er geen groot onderhoud aan het zwembad geweest.

De gemeente heeft het voornemen om het contract met exploitant Optisport van De Waterman en van De Hoge Bomen in Naaldwijk uiterlijk in 2016 te beƫindigen. Dat houdt in dat beide zwembaden zullen worden gesloten. Overigens gebeurt dat op basis van een raadsbesluit uit 2007. De gemeente heeft tot nu toe geen werk gemaakt van een aangedragen alternatief om De Waterman in een andere opzet te behouden.