Archief

Eerste Startgroep in Maassluis

Bij basisschool Spectrum-Maassluis wordt maandag begonnen met de eerste zogenaamde Startgroep. Zo'n Startgroep is niet te vergelijken met een gewone peuterspeelzaal, maar is bedoeld voor 2- en 3-jarigen die aan een nieuwe uitdaging toe zijn en voor kinderen die een taalachterstand hebben opgelopen.

De startgroep is een gezamenlijk initiatief van Stichting Meervoud, Stichting Kinderopvang Maassluis en basisschool Het Spectrum-Maassluis met ondersteuning van de gemeente. De groep biedt plaats aan maximaal 16 peuters, waarvan er al 11 zijn gevuld. Het streven is om 60% van de beschikbare plaatsen te kunnen toewijzen aan kinderen met een indicatie die recht geeft op extra aandacht voor taal, motoriek en sociaal emotionele ontwikkeling.

Het project zal dienen als proef voor Maassluis, maar is niet uniek in Nederland. Landelijk wil het ministerie van Onderwijs 30 proeven uitzetten en stelt daar ook geld voor beschikbaar. Of Maassluis daarvan kan profiteren is nog onzeker, wel is er een aanvraag voor subsidie ingediend.

Categorieen:
Maassluis Algemeen