Archief

Intensivering communicatie omleidingen Dorpskade

De gemeente Westland blijft werken aan verbetering van de verkeersstromen rondom de langdurige afsluiting van de Dorpskade in Wateringen. Vrijdagavond is aangekondigd, dat ook in het weekeinde bij Het Tolland verkeersregelaars worden ingezet om aldaar tussen 7.00 uur en 18.00 uur het vrachtverkeer op te vangen.

Verder wordt er extra bebording aangebracht op de diverse toegangswegen om de route naar de A4 beter aan te geven en zal in dat verband ook een zogeheten lichtkrant worden ingezet.

Arjan van der Meer, bewoner van de wijk Essellanden, heeft vrijdagmiddag samen met een buurtbewoner een gesprek gehad met een delegatie van de gemeente onder leiding van wethouder Meijer.

Van der Meer zegt begrip te hebben gekregen voor het voorlopig niet openstellen van de Maasdijkseweg. Deze voor de Essellanders zeer welkome oplossing zou voor andere wijken tot een onaanvaardbare verkeersdrukte leiden. Er zijn diverse opties overwogen (waaronder autoruitstickers voor wijkbewoners), maar die worden allemaal als 'te riskant' beschouwd.