Archief

Grote zoekactie na aanspoelen surfplank

Met inzet van veel hulpdiensten, waaronder de reddingboot George Dijkstra van KNRM-station Ter Heijde, is zaterdagochtend ruim anderhalf uur gezocht naar een mogelijk in problemen geraakte surfer. Toen alle zoekopties waren uitgeput, werd de actie beëindigd.

Voor de kust van Scheveningen was door de politie in de branding een surfplank aangetroffen. Vermoed werd dat deze eerder op de ochtend door iemand was geleend van een surfclub en dat deze persoon nu vermist werd. De kustwacht heeft de reddingboten van Ter Heijde, Scheveningen en Katwijk opgeroepen om te gaan zoeken, ondersteund door twee vliegtuigen van de kustwacht.

Een half uur na de melding werd de bewuste surfer op het strand aangetroffen. Hij had evenwel diens surfplank nog in bezit. De vraag was nu, aan wie het aangespoelde zeilplank toebehoorde. Bij alle surfclubs in de omgeving werd hiernaar geïnformeerd en ook alle hotels langs de kust werden met deze vraag bezocht.

Meer en meer leek het erop dat de surfplank mogelijk al veel langer in het water heeft gelegen, is afgedreven, en deze ochtend in Scheveningen ter hoogte van de wandelpier was aangespoeld. In overleg met de kustwacht en politie Haaglanden is de actie rond 12.30 uur beëindigd.

Categorieen:
Monster Algemeen